На житло боржників за комуналку будуть накладати арешт

Поділитися:

У Міністерстві юстиції України попередили громадян про те, що в разі великої заборгованості за несплату комунальних послуг, уряд матиме право на арешт майна боржника. Про це відомство повідомила на своїй сторінці в Facebook.

При цьому в міністерстві уточнили, що така наявність боргу не є реальною підставою для того, щоб виселити того чи іншого українця з дому.

«Постачальник послуг, якому заборгував споживач, перш за все звертається до суду для видачі судового наказу або в порядку позовного провадження“, – йдеться в повідомленні відомства.

У міністерстві кажуть, що тут можна говорити про правову підставу арешту майна боржника в тому випадку, якщо сума його боргу перевищила 20 мінімальних заробітних плат. У грошовому значенні – це приблизно 100 000 грн.

Нагадаємо, що українці значно наростили свої борги за комунальні послуги. Через це парламентарії внесли до Верховної Ради проект закону №3613.

Якщо українець заборгував державі, то з людини, яка працює, зніматимуть 25 відсотків від його окладу, з пільговика – 20 відсотків пільги. Через п’ять років терміни реструктуризації потрібно буде продовжувати.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу