На митниці запрацював новий реєстр

Поділитися:

У Державній митній службі запрацював новий реєстр. Йдеться про можливість подачі заяв на охорону майнових прав на об’єкти права інтелектуальної власності в електронному вигляді. Це помітно прискорить весь процес, а на додаток дозволить скоротити кількість особистих візитів. В рамках карантину і поширення коронавірусу це важливий момент.

Таке повідомлення зробили в пресслужбі Держмитниці, посилаючись на власну IT-команду. Попри те, що електронний реєстр працював вже деякий час, все одно залишалися пункти, за якими необхідно було подавати тільки паперові заяви. Тепер все це в минулому, весь процес проходить онлайн через «особистий кабінет» на сайті.

Також в Держмитниці повідомили, що форма заяви, хоча і здається складною, відповідає європейським стандартам. Крім того, е-заяву дозволяє подавати комплект документів відразу на кілька об’єктів інтелектуальної власності. При цьому, як відзначають в пресслужбі відомства, задоволення заяви може бути як повним, так і частковим.

Раніше повідомлялося про те, що Україна на третину збільшила імпорт продуктів харчування. Такі відомості опублікували в Держмитниці, за перші три місяці 2020 року був ввезено на 31 відсоток більше – до 1,03 мільярда доларів.період

Також ми писали, що з листопада бізнес буде проходити митницю за новими деклараціями.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу