На форумі «Україна 30» розповіли про будівництво лікарень

Поділитися:

В Україні до кінця поточного року будуть готові низка сучасних приймальних відділень лікарень та амбулаторій, збудованих в рамках програми «Велике будівництво». Йдеться про 201 приймальне відділення та 600 амбулаторій.

Про це розповів заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко на Всеукраїнському Форумі «Україна 30.

За його словами, йдеться не лише про опорні лікарні в обласних центрах, а й маленькі громади, де обслуговується великий кластер регіону. Приймальні не лише ремонтували, а й переобладнували. Спільно держава й місцеві громади купували нову медтехніку: апарати МРТ, УЗІ, цифрові рентгени та ангіографи.

Посадовець розповів, що у 2022-му програму планують розширити. Хочуть «відбудувати» 48 обласних лікарень дитячих та дорослих. Окрім того, щоб Міністерство внутрішніх справ та Держслужба з надзвичайних ситуацій могли допомогти громадянам – у 29-ти із цих лікарень з’являться вертолітні майданчики для швидкого транспортування людей до лікарень.

При цьому, доставляти людей до лікарень стане легше і завдяки новим дорогам, які відновлюють в рамках «Великого будівництва». З початку дії програми і до кінця року збудують і відремонтують 13 тисяч кілометрів доріг. До 2025 року хочуть зробити 24 тисячі кілометрів шляхів, додав він.

Нагадаємо, що українські лікарні зобов’яжуть мати сурдоперекладачів.

Також ми писали, що у Фонді соцстраху розповіли, як зріс розмір лікарняних.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу