На дорогах встановлять гнучкі відбійники

Поділитися:

На українських дорогах з’явилися гнучкі відбійники. На думку поліції такі гнучкі демпфирующие системи дозволять зберегти здоров’я і життя тих, хто потрапив в аварію.

Як повідомляє видання авто24, інноваційні відбійники вже встановлюються на дорогах

Останні 15 штук амортизаційних пристроїв “демпферних систем” були недавно встановлені на дорогах М-01 і М-27 в Чернігівській області.

Разом з тим першу систему в Чернігівській області було встановлено ще в грудні 2018 року і вони працюють по під’їзді до Чернігова на трасі М-01 Київ – Чернігів – Нові Яриловичі.

Весною 2019-го система пройшла перше випробування на практиці, зберігши чиєсь життя. Фахівці Служби автодоріг зафіксували сліди наїзду автомобіля на цю конструкцію.

У 2019 на дорогах Чернігівської області було встановлено 11 “демпферних систем”: сім на М-01 Київ-Чернігів – Нові Яриловичі, дві на М-02 Кіпті – Глухів – Бачівськ та ще дві на Н-27 Чернігів – Мена – Сосниця – Грем’яч. Подібні амортизаційні пристрої також у Вінницькій та Одеській областях.

Нагадаємо, Міністерство інфраструктури внесе на розгляд Верховної Ради законопроект, який передбачає обов’язковий техогляд автомобілів. Про це повідомив міністр Владислав Криклій за підсумками зустрічі з послом ЄС в Україні Матті Маасікасом.

Міністр інфраструктури нагадав, що повернення раніше скасованого в Україні обов’язкового техогляду для всіх легкових автомобілів – одна з умов угоди про асоціацію з ЄС.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу