Можливості електронного паспорта розширилися

Поділитися:

Український уряд розширив можливості електронного паспорта. Тобто, тепер через додаток “Дія” можна буде здійснювати фінансові операції, повідомляється на сайті Кабінету міністрів України.

При чому на порталі сказано, що чиновники прийняли таке рішення, так як українці часто не можуть скористатися додатком в банках, торгових мережах та інших установах.

Відтепер через додаток “Дія” можна буде робити наступне: проводити банківські операції, користуватися послугами поштового зв’язку, користуватися готельними, медичними, телекомунікаційними та адміністративними послугами, підтвердити свій вік під час придбання алкогольних напоїв або тютюнових виробів, повернути сплачені за товар гроші.

Нагадуємо, що в серпні 2020 року всі послуги для ТОВ та ФОП, раніше надані в додатку Дія, були відновлені після майже двотижневої перерви. Перерва стався через необхідність проведення технічних робіт. Як відзначили розробники, всі функції програми працюють, весь процес налаштований і протестований. Також було відомо, що працювати з додатком стане ще зручніше.

Ми також повідомляли, що небанківські фінансові установи тепер можуть приймати документи в додатку Дія. Відповідну постанову схвалив Національний банк України. Зокрема, документи можуть прийматися в страхових компаніях, кредитних спілках, ломбардах, платіжних організаціях, поштових операторів, інших установах, які пропонують послуги грошових переказів і валютних операцій.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу