МОЗ радить українцям не подорожувати на Новий рік

Поділитися:

У Міністерстві охорони здоров’я наполегливо рекомендують громадянам України передивитися свої плани на новорічні та різдвяні свята. Зокрема, йдеться про те, що краще залишитися вдома, аніж подорожувати світом. Про це повідомив міністр Максим Степанов під час щоденного брифінгу.

Ситуація з COVID-19 у світі вкрай нестабільна, тож зміни відбуваються майже не щодня. Саме це може стати причиною того, що туристи «застрягнуть» у тій чи іншій країні чи навпаки, не зможуть потрапити до омріяних курортів навіть попри сплачені готелі та перельоти.

Раніше повідомлялося про те, що Нацбанк прогнозує зростання споживчих цін через локдаун. Фахівці Національного банку України прогнозують, що локдаун, оголошений Кабінетом міністрів, спровокує зростання цін на споживчі товари, але при цьому на економіку країни це вплине не значно.

Натомість ресторатори обурені через дати локдауну та вже кажуть про величезні втрати. «Ми, Український союз рестораторів і чернівецькі ресторатори, пропонували зробити цей локдаун з 15 січня, це було б дуже логічно, тому що з 15 січня по початок лютого якраз для ресторанної сфери, для сфери відпочинку період затишшя, але в новорічні й різдвяні свята і ще найближчий тиждень люди відпочивають. Логіка була б з 15 січня», – кажуть ресторатори.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу