МОЗ очікує другу хвилю коронавірусу вже в жовтні

Поділитися:

У Міністерстві охорони здоров’я України розраховують на початок другої хвилі пандемії коронавірусу у жовтні 2020 року. Служба охорони здоров’я активно готується до нових викликів пандемії, як повідомляє прес-служба відомства.

За даними міністерства, теперішні показники поширення коронавірусу, які фіксують інші служби охорони здоров’я по всіх куточках світу, залишаються невтішними.

Повідомляється, що поступово європейський континент починає накривати друга хвиля пандемії коронавірусу: наразі фіксується стабільне зростання хворих в таких країнах, як Німеччина, Іспанія, Швейцарія та в інших державах.

У зв’язку з цим, Україну нова хвиля пандемії найімовірніше зачепить вже в жовтні поточного року. Через такі негативні очікування МОЗ просить українців вчасно пройти вакцинацію від інших видів грипу, щоб в країні не стався колапс через кількість хворих цієї осені. Адже крім коронавірусу, інші хвороби ніхто не відміняв.

“Закликаємо дотримуватися протиепідемічних заходів, вакцинуватися від інфекційних хвороб і виконувати всі обмеження“, – йдеться в повідомленні прес-служби міністерства.

Нагадаємо, що в інституті Роберта Коха також заговорили про другу хвилю коронавірусу. Так, німецькі епідеміологи вважають, що вона, хоч і не така яскрава і швидка, як перша, але вже розпочалася.

У той же час, у Всесвітній організації охорони здоров’я заперечують можливість другої хвилі пандемії коронавірусу, так як перша хвиля епідемії ще не закінчилася, а сама хвороба має хвилеподібний характер.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу