МОЗ не готовий послабити карантин в 7 областях

Поділитися:

У Міністерстві охорони здоров’я України заявили, що влада не збирається послабляти карантинні обмеження мінімум по семи областям держави. Про це повідомляє прес-служба відомства.

Відзначимо, що така заява торкнулася Києва і Київської області, а також Закарпатської, Волинської, Рівненської, Тернопільської та Вінницької областей.

Повідомляється, що зазначені регіони не відповідають потрібним пунктам, які є обов’язковими критеріями для зняття карантину.

Зокрема, завантаженість ліжок по областям 59,64%, тоді як норма – це 50%.

Також середній коефіцієнт хвороби за методом ПЛР-тестування вищий від 11%, що також є поганим результатом для ослаблення обмежень.

І це з урахуванням того, що середнє охоплення тестування населення є досить невеличким: менше 24 на кожні 100 тисяч українців протягом тижня.

Нагадаємо, що ймовірність повторного введення жорсткого карантину по всім областям України вкрай висока, так як на даний момент – це єдиний інструмент в арсеналі медичних працівників, який здатний стримати зростання інтенсивності поширення захворюваності.

Нещодавно Міністерство охорони здоров’я України у вівторок, 30 червня, анонсувало створення додаткового лікарняного резерву другої черги у Львові і Чернівецькій області для прийому хворих коронавірусом.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу