Момент вибуху вулкана Тонга зняли на відео

Поділитися:

Нещодавно поблизу острівної держави Тонга сталося підводне виверження вулкана. Через деякий час після піку його виплеску назовні фахівці змонтували відео, яке надали на огляд широкої світової аудиторії.

Супутники GOES-West та Himawari-8 окремо зняли безліч кадрів, як вибухнув вулкан Хунг-Тонга-Хунга Хаапай. Потім фахівці об’єднали отримані матеріали, завдяки чому можна спостерігати за масштабом того, що відбувається в океані.

Таким чином, відео демонструє, як поверхня океану від поступового до потужного вибухає величезним стовпом вгору з диму, попелу та води.

Жахливі кадри справді виглядають лякаюче, проте, на щастя, ніхто не постраждав і навіть спричинене виверженням вулкану цунамі не завдало серйозних збитків.

До речі, вулкан Хунга-Тонга-Хунга Хаапай почав активно, але періодично вивергатися з кінця 2021 року. Іноді активність тривала близько 30 хвилин, викидаючи високо в небо попіл, пемзу, пару.

Раніше ми писали про те, що на Ла-Пальмі, що входить до складу Канарських островів, протягом трьох місяців, починаючи з 19 вересня 2021 року, відбувалося виверження вулкана аж до сьогодні (19 грудня 2021). Стало відомо, що вулкан Кумбре-В’єха поступово виснажується.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу