Мінсоцполітики зізналося про проблеми з пенсіями жителям ОРДЛО

Поділитися:

Ситуація з пенсіями на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей постійно погіршується. Про це говорять в Мінсоцполітики, підкреслюючи, що одна з найголовніших проблем — відсутність доступу на самі території.

З початку військового конфлікту, який розгорнувся в частині областей, з’явився цілий перелік проблем з виплатами пенсій. Зокрема, неможливо платити без доступу, а крім того, за словами Миколи Шамбіра, радника міністра соціальної політики, ніхто не знає, де знаходяться самі пенсіонери та чи живі вони.

Повна відсутність даних про нові пенсіонерів не дозволяє не тільки платити гроші, але навіть внести їх до списків. Також важливо і те, що Україна не може перераховувати гроші в нікуди — це протизаконно.

З іншого боку, радник міністра акцентує увагу на тому, що розв’язання проблеми знаходиться в руках самих пенсіонерів. Для оформлення та отримання пенсії важливо, щоб пенсіонер звернувся в відділення ПФ (Пенсійного фонду) в Україні. Для цього потрібно перетнути лінію розмежування і приїхати в населений пункт, де можна оформити всі необхідні папери та встати на облік в ПФ.

Раніше повідомлялося про погіршення ситуації з пенсіями в Україні. Річ у тому, що після липневої індексації підвищення виплат отримали лише трохи більш як 30% українських пенсіонерів, причому в їх числі більшість і так мала великі суми. А ті, хто отримував мало, залишилися ні з чим.

Також ми писали про мінімальні та максимальні пенсії — якими вони можуть бути, що ховається за термінами.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу