Мінімальні пенсії зростуть до 2600 гривень

Поділитися:

Як відомо, в Україні з 1 вересня підвищили мінімальну зарплату до 5000 гривень. Після підвищення багато пенсіонерів теж сподівалися на підняття пенсій. Проте отримали збільшену пенсію виявилося всього 1,6 млн осіб – це 14% всіх пенсіонерів України. Пенсії інших жителів чомусь не збільшилися.

Так, в Пенсійному фонді України заявили, що підвищення мінімальної зарплати впливає на розмір пенсії лише однієї категорії пенсіонерів: тих, хто старше 65 років, має повний страховий стаж – 35 років для чоловіків і 30 років для жінок, не працює і отримує мінімальну для свого статусу пенсію.

У Мінсоцполітики ж закликають не впадати у відчай, адже наступне підвищення пенсій має відбутися 1 грудня: на цю дату заплановане чергове, вже третє в цьому році збільшення соцстандартів – прожиткового мінімуму (ПМ) для всіх категорій населення, від немовлят до пенсіонерів. Так як мінімальна пенсія для непрацездатних не може бути менше ПМ, то вона теж збільшиться. З 1 грудня вона становитиме 1769 грн (+57 грн).

Експерти стверджують, що після підвищення соцстандартів пенсії з 1 грудня стануть вище приблизно у 3 млн осіб, або у 30% пенсіонерів.

Нагадаємо, що в прес-службі Пенсійного фонду України заявили, що мінімальна пенсія підвищилася на 110 гривень. При цьому, перерахунок виплат уже здійснено для 1,6 мільйона пенсіонерів.

Раніше повідомлялося, що Міністерство соціальної політики України представило на узгодження Федерації профспілок проект постанови Кабінету міністрів про доплати пенсіонерам у віці 75-80 років.

Відомо, що документ пропонує з 1 березня 2021 року встановити доплати для українських пенсіонерів до 500 гривень, за умови, що рівень їх пенсії менше середньої заробітної плати. Крім цього, якщо пенсія навіть з урахуванням доплати складе менше ніж 2600 гривень, передбачається виділяти додаткові кошти.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу