Мінфін констатує старіння населення

Поділитися:

У Міністерстві фінансів України констатують негативні тенденції щодо старіння населення держави. Про це повідомляє міністр профільного відомства на своїй сторінці в Facebook.

У своїй публікації міністр прокоментував своє висловлювання щодо накопичувальної пенсії в Україні. Тоді він сказав, що українцям уже не варто розраховувати на державу і що в майбутньому швидше за все у них не буде пенсії.

Пізніше міністр написав, що мав на увазі негативну демографічну ситуацію в країні: з кожним роком кількість населення похилого віку все більше перевищує число працездатних українців.

А оскільки вже зараз один український працівник фактично утримує своїми податками декілька пенсіонерів – в майбутньому ситуація стане ще гіршою, і поточна модель пенсійного забезпечення перестане працювати. Тому молодим українцям вже нині варто задуматися про накопичувальну пенсійну систему.

Нагадаємо, що згідно зі звітом «Майбутнє пенсійної системи України: адекватність, охоплення і стійкість» з боку Міжнародної організації праці, то, що в Україні немає справжньої пенсійної реформи призведе до того, що через 30-ть років без державних пенсій залишаться 60% літніх українців.

Відзначається, що в цей час лише 36% працездатних громадян сплачують внески в державну пенсійну систему.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу