Майбутніх водіїв будуть навчати за євростандартами

Поділитися:

Майбутніх водіїв будуть навчати за євростандартами. Відтак, 6 жовтня уряд прийняв відповідну постанову, яка оновлена ​​з урахуванням положень Директиви 2006/126/ЄС.

Згідно з інформацією, вона встановлює мінімальну кількість навчальних годин для підготовки водіїв. Однак, навчальні заклади матимуть змогу вводити у свої програми додаткові години для підготовки.

Крім того, було оптимізовано загальний час підготовки водіїв по всіх категоріях. Наприклад, по категорії «В» зменшено час теоретичної підготовки з 100 до 63 годин. При цьому час практичної підготовки залишився незмінним — 40 годин.

Також було оновлено теми з теоретичної та практичної підготовки, перепідготовки водіїв. До навчальної програми додали самостійний розділ «Медичне забезпечення (заходи допомоги при ДТП)» та теми, що стосуються живлення транспортних засобів із застосуванням електричної енергії.

Зазначається, що майбутні водії спершу повинні пройти повний теоретичний курс та успішно здати в автошколі відповідний іспит. Лише після цього вони будуть допущені до навчання з практичного водіння.

Нагадаємо, Кабінет міністрів у вересні ухвалив постанову, згідно з якою за допомогою сервісу «Дія» або через особистий кабінет на сайті, водій зможе отримати свої документи у відділенні Укрпошти або через кур’єра.

Також зазначалось, що в Україні розпочалось використання цифрового методу стягнень на автодорогах під час зупинки транспортних засобів. Проект в якості експерименту втілено спільно Державною виконавчою службою та Міністерством внутрішніх справ.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу