Ліквідовано центр досліджень антимонопольної політики

Поділитися:

Антимонопольний комітет України (АМКУ) ліквідував «Центр комплексних досліджень з питань антимонопольної політики».

Згідно з прийнятими рішеннями, юридична особа «Центр комплексних досліджень з питань антимонопольної політики» припиняє свою діяльність шляхом ліквідації.

«Вимоги кредиторів до” Центру комплексних досліджень з питань антимонопольної політики “приймаються протягом двох місяців», – наголошується в повідомленні прес-служби АМКУ.

У квітні Кабінет міністрів за пропозицією АМКУ погодив ліквідацію відомства.

Згідно з даними на його сайті, Центр комплексних досліджень з питань антимонопольної політики є бюджетною установою, створеною в 1996 році.

Основною метою діяльності Центру вказано науково-дослідне, експертне, аналітичне, інформаційне та методологічне забезпечення діяльності державних органів у сфері регулювання конкурентних відносин, а також наукове забезпечення реалізації основних функцій Антимонопольного комітету.

Загальна тематика науково-дослідних робіт Центру розподілена за напрямками: загальні принципи реалізації конкурентної політики, науково-методичні основи аналізу товарних ринків, проблеми природних монополій та правове регулювання реалізації конкурентної політики.

Раніше повідомлялося, що АМКУ знайшов монополістів, які ремонтують дороги у Вінницькій області. Всі три компанії, які були викриті в змові при проходженні тендерів, оштрафовані. Загальна сума штрафу становить близько 46 млн грн.

Також ми писали й про те, що український бізнес не розуміє, як можуть віддати функції правоохоронних органів АМКУ.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу