Летальність від коронавирусу знизилася на 30%

Поділитися:

Українці стали менше вмирати від коронавірусу: рівень смертності з початку квітня впав на 30%. Про це повідомляє міністр охорони здоров’я України в рамках свого щоденного брифінгу для ЗМІ.

У своїй прямій мові чиновник вказав, що зараз Україна знаходиться на одному з останніх місць серед країн Європи за рівнем смертності від вірусу.

Зокрема, зараз відсоток смертності в країні дорівнює 2,1%, коли як раніше він становив близько 3%.

“У нас один з найнижчих відсотків в Європі – 2,1%. Якщо порівняти з початком квітня, відсоток летальності був 3% Він майже на 30% знизився“, – прокоментував міністр.

Також глава МОЗ відзвітував щодо заповненості ліжок у вітчизняних інфекційних лікарнях, які були призначені для прийняття хворих під час першої хвилі коронавірусу. Станом на середу, 9 вересня, в країні зайнято понад 45% ліжок.

Нещодавно в пресслужбі Міністерства охорони здоров’я заявили про оновлений механізм надання допомоги пацієнту з підозрою на коронавірус.

Тим часом генеральний директор Всесвітньої організації охорони здоров’я Тедрос Аданом Гебрейесус виступив в Женеві на брифінгу, де заявив про те, що спалахи хвороб та пандемії є частиною життя людини та всі держави повинні бути готові до них більшою мірою, ніж за нинішньої пандемії коронавірусу.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу