КТ і рентген внесли до «коронавірусного пакету» – тепер вони безкоштовні

Поділитися:

Міністерство охорони здоров’я України оновило так званий «коронавірусний пакет»: тепер в комплексі лікування коронавірусу українці зможуть на безкоштовній основі зробити такі процедури, як КТ і рентген. Про це заявив міністр охорони здоров’я України в рамках свого позачергового брифінгу.

У своїй прямій мові чиновник уточнив, що тепер всі українці можуть прийти з відповідним напрямком від свого сімейного лікаря і безкоштовно зробити процедури томографії та рентгена.

“У нас комп’ютерна томографія і рентген внесені в “ковідний пакет”. Якщо є відповідний напрям сімейного лікаря або лікаря, то громадянам ця послуга надається безкоштовно, тобто за це платить держава“, – підтвердив у своєму повідомленні чиновник.

Також міністр зазначив, що при виникненні конфліктних ситуацій і вимозі заплатити гроші за процедуру кожен пацієнт може самостійно звернутися до Національної служби здоров’я України та поскаржитися на відповідну лікарню. Для цього потрібно набрати телефон – 1 677.

Нагадаємо, що Кабінет міністрів України затвердив рішення про продовження адаптивного карантину до кінця поточного 2021 року: до такого рішення чиновники прийшли на тлі збільшення захворюваності штамом COVID-19.

Так, в рамках свого позачергового засідання український уряд ухвалив кілька критично важливих рішень щодо боротьби з пандемією.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу