Кожен шостий в світі залишився без роботи через коронакрізіса

Поділитися:

У світі через коронавирус роботу втратить кожен шостий чоловік. При цьому в основному економічна криза вдарить у молодь.

Таку думку в четвер, 28 травня, висловив генеральний директор Міжнародної організації праці Гай Райдер. За його словами, особливо криза вдарить у жінок, причому сильніше і швидше, ніж з будь-якої іншої групи.

Пандемія негативно вплинула і на систему освіти – приблизно половина студентів повідомили про затримку в навчанні, а 10% вважають, що не зможуть довчитися, – пояснив він.

Нагадаємо, українські компаній після скасування карантину почали скорочувати своїм співробітникам зарплати. Вже фіксується скорочення на 20-30%.

У зв’язку з карантинними заходами 96% опитаних компаній в Україні перевели своїх співробітників на віддалену роботу. Тільки 4% вказали, що специфіка компанії не передбачає віддалену роботу. Половині компаній вдалося перевести на віддалену роботу більше 75% співробітників.

У найближчі місяці ще 35% роботодавців планують зменшувати розмір оплати праці, а 65% планують залишити існуючий рівень оплати праці.

Читайте також
22 Травня 2024 року - 10:41
У Комітеті з питань економічного розвитку під керівництвом Голови Комітету...
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила