Київ, Дніпро і Харків – лідери по боргах за комуналку

Поділитися:

У прес-службі Міністерства розвитку громад і територій України розповіли про регіонах-боржниках за послуги ЖКГ. Так, найбільше боргів за комунальні послуги у споживачів столиці.

У лідерах по боргах за комуналку крім Києва (6,1 млрд грн), ще Дніпропетровська область (5,2 млрд грн) і Харківська область (4,6 млрд грн).

Станом на 1 липня 2020 року, загальна заборгованість за послуги комунальних підприємств склала 29,6 млрд грн. При цьому, на початку року сума була на 901,4 млн більше.

Таким чином, борги за послуги такі:

  • централізоване опалення та гаряча вода – 18 млрд грн;
  • водопостачання та водовідведення – 5,5 млрд грн;
  • утримання будинків і прибудинкової території – 5 млрд грн;
  • вивезення побутових відходів – 1 млрд грн.

Слід зазначити, що споживачі більш відповідально стали підходити до оплати комуналки. Так, люди платять не тільки нараховані суми, а й погашають борги.

Нагадаємо, що вартість газу для населення в Україні буде зростати – це пов’язано з початком повноцінної роботи ринку газу. Всі привілеї для населення (споживача) скасовані.

Незважаючи на державну форму власності «Нафтогазу», компанія працює з розрахунком на отримання прибутку. У цьому укладено протиріччя: з точки зору бізнесу компанія хоче продавати продукцію дорожче, а з точки зору роботи на населення (державна власність) вона повинна думати про вигоду споживача.

Раніше повідомлялося, що з 1 серпня 2020 році для громадян України підвищують тариф на передачу електроенергії. Зростання складе майже 55 відсотків, однак це менше, ніж передбачалося раніше. В країні також переглянула ціни на доставку газу, вони впали на 6 відсотків – до 2,14 гривні за 1 кубометр. Однак ця ціна не враховує суму щомісячних платежів, які виросли на 24 відсотки з липня.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу