Китай надіслав Україні ще одну партію гуманітарної допомоги

Поділитися:

Україна отримала від свого азіатського партнера Китаю ще одну партію гуманітарної допомоги в рамках боротьби з пандемією коронавірусу. Про це повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ.

Як зазначив глава відомства Дмитро Кулеба, співпраця між країнами стала можливою завдяки хорошим дипломатичним відносинам між Києвом і Пекіном, які підтримували зв’язок від самого старту пандемії.

За попередніми даними МЗС, найбільше Китай передав хірургічних масок партією в 200 тисяч штук.

Також країна порадувала звичайними медичними масками – п’ятдесят тисяч штук, тестами для визначення коронавірусу – 50016 систем; захисними окулярами – тридцять тисяч штук; одноразовими рукавичками – п’ятдесят тисяч; тридцятьма тисячами захисних костюмів і тисячею термометрів для вимірювання температури.

Відзначимо, що зовсім недавно аналогічну допомогу країна отримала з боку Азербайджану загальною вагою в 23 тонни.

Вона включала в себе, як захисні костюми проти коронавірусу, які так необхідні українським медикам (5 тисяч штук), 100 тис. медичних масок, а також термометри з використанням безконтактної технології, спеціальні дезінфектори і частину медичного обладнання, яке потрібно для лікування COVID-19.

В кінці березня для подолання поширення коронавируса нового типу США надали Україні медичну та гуманітарну допомогу вартістю в 1,2 млн доларів.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу