Кіберполіція розкрила схему по фейковим інвест-проектам

Поділитися:

Фейкові інвест-проекти під виглядом онлайн платформи викрили столичні працівники кіберполіції. Про це повідомляють журналісти «Першого Ділового» телеканалу.

За даними слідства, шахраї заохочували громадян торгувати різними видами валют і отримувати прибуток. Тож, інвестори перераховували кошти на рахунки організаторів піраміди.

Щоправда, ані власних грошей, ані обіцяних прибутків у підсумку не бачили, оскільки шахраї просто зникали. В результаті оборудки фігуранти привласнили близько 2 мільйонів гривень, які отримали від потерпілих.

За даними слідства, організували аферу троє осіб: двоє жителів Харкова й один житель Сум. Поліцейські провели обшуки за місцями проживання та в автомобілях фігурантів. Та комп’ютерну техніку і мобільні телефони.

Підозрюваним загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Раніше Апеляційна палата ВАКС (Вищого антикорупційного суду) залишила без змін рішення попередньої інстанції по Юрію Зотову, братові голови ОАСК (Окружного адміністративного суду міста Києва).

Мова про знаходження під вартою. Сам Зотов знаходиться під підозрою у НАБУ і САП – його звинувачують у підбурюванні до надання хабаря судді.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу