Кабмін змінив стипендії талановитим студентам

Поділитися:

У Кабміні обговорили, а після закріпили постановою «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 9 серпня 2001 року № 980» зміни в питання виділення стипендії для талановитих українських студентів. Важлива зміна торкнулася написання: замість вищого навчального закладу (ВНЗ) тепер буде писатися установа вищої освіти (УВО).

Також був змінений і пункт про суму виділених стипендій. Якщо раніше вона була встановлена ​​раз і назавжди та становила 3,125 мінімальних стипендій на момент виділення, то відтепер її визначатиме Кабінет міністрів.

Згідно з правилами, вчені ради висувають стипендіатів, розглянувши спочатку їх досягнення в навчанні, науковій роботі (питання стосується як студентів, так і аспірантів). Далі в роботу вступає Міністерство освіти та науки — у комісії є 4 місяці для того, щоб вибрати найбільш гідних і талановитих студентів з усіх, поданих вченими радами різних вузів.

Також відомо, що вчена рада може не тільки висунути талановитого студента на отримання стипендії, але і позбавити її в різних випадках.

Раніше повідомлялося, що за результатами ЗНО діти отримуватимуть премії від Президента.

Також ми писали про проведений експертний аналіз. Йдеться про послуги онлайн-репетиторів в Україні.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу