Кабмін йде на переговори з рітейлом з приводу цін

Поділитися:

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що представники Кабінету міністрів ведуть переговори з торговельними мережами, щоб збалансувати ціни на продукти.

“У деяких груп товарів дійсно обгрунтоване зростання цін через зменшення пропозиції і сезонного фактора. Це стосується інших ключових груп товарів, що продаються в наших торгових мережах. Тому ми ведемо діалог з ритейлерами, з торговими мережами. І поки один з ключових учасників ринку вже запевнив нас, що не планує підіймати ціни на певні категорії харчів, товарів першої необхідності “, – сказав Шмигаль.

Слід зазначити, що це перший результат співпраці профільного міністра з представниками бізнесу.

Нагадаємо, що український ритейл може підняти ціни в супермаркетах на 25%. Про такі наміри вже заявила вітчизняна мережа супермаркетів «АТБ». Очікується, що в найближчий проміжок часу цінова політика цієї мережі зросте приблизно на 5-25%, в залежності від продукту.

Раніше повідомлялося, що згідно з даними Державної служби статистики, з початку року в Україні помітно подорожчали продукти харчування. Так, в січні ціни на їжу виросли на 1,4% в порівнянні з груднем 2020 року і на 5,9% рік до року. Економісти оцінюють, що в лютому ціни збільшилися ще на 1,2-1,5%.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу