Грошову допомогу при народженні дитини можна оформити онлайн

Поділитися:

Оформити грошову допомогу при народженні дитини можна он-лайн, використовуючи електронний цифровий підпис.

Про це повідомляється на урядовому порталі.

Для оформлення допомоги необхідно перейти на сайт Міністерства соціальної політики України. Потім авторизуватись за допомогою кваліфікованого електронного підпису (КЕП) або електронної пошти. При виборі другого варіанту Вам доведеться завітати до органу соцзахисту населення, щоб особисто підписати документи. Заповнити електронну заяву на призначення допомоги.

Необхідно мати наступні документи свідоцтво про народження дитини; паспорти обох батьків; ІПН обох батьків (за наявності); номер банківського рахунку у форматі IBAN (якщо хочете отримувати виплати на картку).

Також у заяві слід зазначити відомості про дитину, матір, батька, місце реєстрації та фактичного проживання, якщо вони відрізняються. І обрати спосіб, у який зручно отримувати виплати: на картку або на поштовому відділенні.

Наприкінці система автоматично підкаже територіальний орган соціального захисту, який має розглянути запит. Якщо ви маєте КЕП, підпишіть заяву та подайте її на розгляд.

Рішення про призначення допомоги мають надіслати на вашу електронну пошту приблизно протягом 2 тижнів з моменту звернення.

Раніше ми інформували, що Кабмін змінить процедуру виплат на дітей.

Також ми писали, що з 1 липня 2020 року набрав чинності закон про посилення соціальних гарантій для окремих верств населення.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу