Експерти розповіли про шахраїв на ринку праці в Польщі

Поділитися:

На польському ринку праці активізувалися шахраї, які обманюють українців. Підставні агенти пропонують роботу, збирають гроші за проїзд, а потім зникають.

Як повідомили в аналітичному центрі компанії з міжнародного працевлаштування, це зараз найпоширеніша модель афери, коли шахраї представляються співробітниками польських фірм, збирають гроші за проїзд через кордон, і ще на українській території тікають в невідомому напрямку.

Крім цієї схеми є й інші варіанти, як обманюють наших співгромадян. Наприклад, українців наймають, привозять до Польщі, а там кидають без роботи напризволяще. Є звичайно роботодавці, які готові виручити, але оклад праці пропонується в кілька разів нижче ринкового.

Також поширена така схема: посередники найчастіше – це водії мікроавтобуса, які обіцяють перевезти за кордон за невелику суму, а там їх вже зустріне польський посередник. У кращому випадку людей просто висаджують біля кордону і кажуть далі йти самим, ну, а на кордоні їх просто не пропускають.

Крім того, в Польщі є фіктивні фірми з працевлаштування. Вони платять за рекламу, людина ведеться на це, віддає їм гроші, а потім представник фірми зникає. Або ж людина все-таки їде від цієї фірми на заробітки, але на кордоні цю контору визначають, як фіктивну.

Як повідомлялося раніше, наші співвітчизники на заробітках стали посилати на Батьківщину менше грошей з-за кордону. Така тенденція свідчить про те, що пандемія тільки посилила нестабільність ситуації в економічному світі.

При цьому ми уточнили, що обсяг грошових переказів трудових мігрантів в Україну в травні 2020 року склав 805 мільйонів доларів, що на 20,7 відсотка менше, ніж у травні 2019 року, і на 19 відсотків менше, ніж в докарантінном лютому 2020 року.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу