Експерт розповів, чим загрожує скасування соціальних пенсій

Поділитися:

В Україні скасовують “соціальні пенсії”, однак, тим громадянам, у яких вони були, збираються виплачувати державну допомогу.

Експерти впевнені, що на розмір виплат від держави скасування “соціальних пенсій” не вплине.

«В цілому на розмір виплат скасування« соціальних пенсій »не вплине. Але, безумовно, для людей, які отримують таку виплату, досить серйозно ускладниться процедура нарахування цього виду допомоги. Все-таки сьогодні у нас є налагоджена система і все робиться в автоматичному режимі в Пенсійному фонді України. І зараз єдиним центром пенсійних виплат в Україні є Пенсійний фонд України. І беручи до уваги кадровий потенціал Управління соцзахисту та процеси децентралізації рішення про розділення і передачі певних виплат Управлінню соцзахисту, на мою думку, є недостатньо ефективним. До того ж пенсіонер сьогодні чітко знає, що єдиним центром пенсійних виплат є Пенсійний фонд України. А бігати між двома установами та створювати нові програмні комплекси недоцільно і тільки ускладнить життя українським пенсіонерам », – уточнюють експерти.

Нагадаємо, що з настанням 2021 року в Україні можуть абсолютно в іншому порядку нараховувати пенсії, штрафи та соціальні виплати. Повідомляється, що вже від 1 липня наступного року базовий ліміт для перерахування соціальної допомоги буде розрахований не менше, ніж у 2 100 гривень на людину, як то кажуть в розслідуванні українських ЗМІ.

Раніше повідомлялося, що в Міністерстві соцполітики заговорили про скасування соціальних пенсій. Так, зовсім скоро пенсіонери, у яких не буде потрібного мінімального стажу, отримуватимуть пенсії перестануть. Замість цього їм будуть виплачувати державну допомогу.

Відомо, що на цей час мінімальний страховий стаж, що дає право на пенсію в Україні – це 15 років. Заміну пенсії на мінімальну державну допомогу чиновники аргументують тим, що при 35-ти та 15-ти роках страхового стажу бути однаковою пенсія просто не може.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу