«Діяльність ДПС залежить від загального стану економіки у країні», — експерт

Поділитися:

Кабмін призначив Олексія Любченка головою Державної податкової служби з 20 квітня 2021 року терміном на 5 років. Відомо також, що Любченко вже очолював ДПС, але минулого разу він буд призначений без конкурсу. Це сталося 29.04.2020 року, контракт із ним було укладено без призначення строку, на час карантину.

Зараз же Олексій Любченко змагався за посаду з іншими претендентами. Відповідно, перед призначенням строком на 5 років 19 квітня 2021 року його звільнили у зв’язку з закінченням терміну дії контракту.

Призначення голови ДПС прокоментував Сергій Марченко, який наголосив на фаховості голови ДПС. Також він оголосив про очікування, серед яких була й реформа ДПС тощо.

Ілля Несходовський, український економіст, директор Інституту соціально-економічної трансформації, каже про призначення та свої очікування так:

«Діяльність ДПС залежить від загального стану економіки у країні. Минулого року була зворотня ситуація – при падінні економіки надходження до держбюджету збільшилися. Здавалося б, ситуація негативна, натомість аналіз ситуації показав – ні».

Також експерт каже, що бізнес не жалівся, як це було раніше, на тиск від податкової – це хороший знак. Зростання відбулося внаслідок того, що була активна та ефективна боротьба з тіньовою економікою.

Плани Любченко, на думку експерта, будуть спрямовані на посилення боротьби із податковим шахрайством. Також мають розвиватися електронні сервіси.

За словами Несходовського, у конкурсі перемогли три особи, але рішення було за міністром фінансів. Головний пункт – збільшення надходжень у бюджет держави від податків.

Як каже експерт, станом на зараз стає все складніше працювати компаніям, які у народі звуть «скрутками». Це і є один з найпозитивніших моментів. Також важливо, аби були унеможливлені схеми махінацій з ПДВ, податковими кредитами тощо.

Довідка: Олексій Любченко не є новою особою у Державній податковій службі України. У минулому він працював директором департаменту оподаткування юридичних осіб Державної податкової служби, а в 2009-2011 роках буд заступником голови ДПА.

Більше інформації стосовно своїх очікувань та можливих змін у роботі податкової служби Ілля Несходовський розповів в ефірі «Першого Ділового» телеканалу.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу