Держава заощадить на бебі-боксах

Поділитися:

Аналітик «Центру біржових технологій» Максим Орищак вважає відмову від бебі-боксів на користь грошової допомоги правильним рішенням, яке дозволить країні заощадити бюджетні гроші, а батькам — більш гнучко розпоряджатися коштами.

Також він озвучив ідею, згідно з якою держава могла б надавати знижки на дитячі товари замість виділення коштів. Уклавши договір з Україною, приватні компанії отримали б товарообіг, а знижки компенсувалися б податковими канікулами або іншими пільгами від країни.

«Просте виділення коштів — найшвидший спосіб прийняти дієве рішення. Інші варіанти вимагають опрацювання механізму отримання та використання допомоги, в той час як поточний варіант найбільш простий. До того ж, 40% українців живуть за межею бідності, а тому отримані гроші кожна сім’я витратить туди, куди в даний момент вважає за потрібне, виходячи зі своїх інтересів. Це куди краще, ніж матеріальна допомога, яка може бути неоднаково корисна різним сім’ям.
В цілому, на заході практика бебі-боксів ведеться переважно приватними виробниками дитячих товарів, які надають свої товари молодим сім’ям в якості рекламних кампаній та акцій. У той же час, порівнювати Україну в цьому питанні з іншими країнами не зовсім коректно через велику кількістьі відмінностей в різних факторах.» — каже експерт.

Нагадаємо, в Міністерстві соціальної політики України відзвітували про виплати фізичним особам-підприємцям, для яких країна організувала фінансову підтримку на період карантину. Гроші були виплачені тому бізнесу, у суб’єктів якого є гроші.

Також Кабінет міністрів України ввів додаткові виплати на період карантинних обмежень для фізичних осіб-підприємців, у яких є діти, і людей, які втратили роботу і зареєструвалися в центрі зайнятості як тимчасово безробітні. Відповідна норма міститься в постанові «Деякі питання соціальної підтримки сімей з дітьми».

 

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу