Депутати запропонували платити по-новому податок на житло

Поділитися:

У Верховній Раді зареєстровано проект закону про внесення змін до Податкового кодексу щодо оподаткування нерухомості.

Про новий законопроект сьогодні, 30 жовтня, в п’ятницю, розповіли в парламентському комітеті з питань податкової та митної політики.

Як повідомили в Комітеті, якщо житло розташоване в місті або селі, то оцінювати його стосовно податків будуть раз в 5 років, а якщо нерухомість за межами населених пунктів, то раз в 10 років.

Податок розрахують, виходячи з оціночної вартості квартири або будинку, а не з площі, як раніше.

Депутати пропонують зробити ставку податку в розмірі 0,2 відсотка або 0,3 відсотка від оціночної вартості, залежно від типу житла. Перевищувати ці цифри податкової ставки за законопроектом забороняється. Однак якщо у громадянина понад 5 об’єктів нерухомості, то для 6-го і наступних ставка податку застосовується з коефіцієнтом 3.

Не підлягають оподаткуванню будинку і квартири неповнолітніх, ветеранів війни та праці, пенсіонерів та інвалідів. Правда, якщо у них лише одна квартира або будинок. І якщо оціночна вартість квартири не вище 300 мінімальних зарплат для міст з населенням понад 1 мільйона жителів і 100 мінімальних зарплат для населених пунктів з населенням менше 1 млн. Відповідно по будинках – не більше 600 мінімальних зарплат і 250-ти “мінімалок”.

Нагадаємо, українці платитимуть новий податок на житло.

Також раніше ми написали про те, що з 23 травня в Україні почали діяти нові правки до Податкового кодексу. В результаті для громадян змінилася частина податків – такі вимоги Міжнародного валютного фонду.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу