Частина українців в липні залишиться без субсидій

Поділитися:

У Мінсоцполітики повідомили, що у перші два тижні липня українцям перерахують субсидії. Попри це, не доведеться заново подавати документи близько 75% субсидіантам.

Зазначається, що лише близько чверті одержувачів субсидій будуть змушені заново збирати та подавати документи в органи соцзахисту.

Згідно з інформацією, повторно подавати документи доведеться орендарям житла, які хочуть отримати допомогу на оплату комуналки, внутрішньо переміщеним особам, а також тим домогосподарствам, в яких прописані члени сім’ї із непоганим доходом, проте фактично там не проживають.

Зазначається, що частина тих, хто мав субсидію, не отримають її знову. Причиною відмови може стати зміна матеріального становища.

Отже, субсидію не отримують ті українці, які мають депозити на суму понад 100 тисяч гривень, а також громадяни, які впродовж року здійснили покупки на суму понад 50 тисяч гривень.

Також не отримають субсидії власники нових автомобілів віком до 5 років та власники двох та більше автомобілів, вік яких не перевищує 15 років.

Водночас, якщо витрати на суму понад 50 тисяч стосуються лікування або плати за навчання, то до розрахунку їх приймати не будуть.

Проте, громадяни повинні будуть документально довести, що гроші були витрачені саме на це.

Раніше ми повідомляли, що розмір субсидії зменшили вдвічі.

Також ми писали, що українці втратять субсидії після запуску ринку землі.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу