Будівництва реєструватимуть автоматично

Поділитися:

Міністр розвитку громад і територій у рамках виступу на заході Diia Summit заявив, що незабаром буде запущена нова можливість реєстрації будівництва, яку можна буде здійснити онлайн.

Глава відомства зазначив, що за допомогою державного сервісу “Дія” вся документація та перевірка проводиться в режимі онлайн. Тобто необхідно подати заяву на дозвіл будівництва, вказавши всі необхідні параметри, після чого система самостійно перевіряє відповідність поданих документів заданим критеріям.

«Якщо всі відомості заповнені коректно, автоматично реєструє видачу дозволу на будівельні роботи», – наголосив Олексій Чернишев. Таким чином, завдяки реєстрації будівництва в «Дії», на процедуру йде значно менше часу і не потрібно відвідувати особисто різні держустанови.

Більше того, за словами міністра, ця функція допоможе уникнути корупційних ризиків, тому що в процесі реєстрації буде відсутній людський фактор. Перші послуги, до речі, вже було здійснено. На даний момент зареєстрованих будов за допомогою програми – 14.

«Понад 130 тисяч об’єктів будівництва, 620 тисяч документів щодо цих об’єктів, понад 1,1 мільйона унікальних відвідувань та 27 тисяч користувачів – результат спільної роботи Мінрегіону та Мінцифри», – заявив Чернишев.

Однак, таку ідею підтримують далеко не всі. Експерт у містобудуванні в свою чергу нарікає на рішення уряду, вважаючи його вкрай легковажним. За його словами, це незаконно, до того ж «органи місцевого самоврядування позбавляються самоврядування повноважень щодо видачі дозволів СС2 на своїй території». Крім цього, видача дозволу на будівництво, виходячи з набору паперів – сумнівна процедура, оскільки забудовник може легко купити офіційну номенклатуру у будь-якої приватної фірми.

Нагадаємо, що в рамках цього саміту Зеленський пообіцяв смартфони вакцинованим українським пенсіонерам.

Раніше ми писали, що в січні цього року додатком «Дія» користувалися 13,7 млн. українців, з них 13,4 млн. є користувачами однойменного порталу.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу