Борги за комуналку продовжують рости

Поділитися:

Державна служба статистики опублікувала дані згідно з якими борги українців з оплати житлово-комунальних послуг у жовтні зросли на 3,2% в порівнянні з попереднім місяцем.

Відомо, що борги за постачання електроенергії в жовтні склали 5,1 мільярда гривень. При цьому, загальна заборгованість населення України з оплати житлово-комунальних послуг у жовтні склала 56,1 мільярда гривень, що на 1,7 мільярда гривень більше, ніж місяцем раніше.

Слід зазначити, що за поставку і розподіл природного газу українці заборгували 22,4 мільярда гривень. За поставку теплової енергії та гарячої води – 16,7 мільярда гривень. За централізоване водопостачання та водовідведення – 5,7 мільярда гривень. За керування багатоквартирним будинком – 5,1 мільярда гривень за поставку і розподіл електричної енергії – 5,1 мільярда гривень, за надання послуг з вивезення побутових відходів – 1,1 мільярда гривень.

При цьому, в ТОП кращих регіонів з оплати комунальних послуг потрапили Херсонська (112,1% суми нарахувань, шляхом погашення боргів попередніх періодів), Донецька (108,1%) та Одеська (102,6%) області.

Найбільші борги по оплаті в Закарпатській, Львівській, Сумській, Івано-Франківській, Київській, Чернівецькій, Чернігівській, Волинській, Житомирській областях та в Києві (70-75% суми нарахувань).

Нагадаємо, що в країні склалася дивна ситуація: борги по послугах ЖКГ накопичуються, однак людей це не хвилює, вони продовжують жити з колишніми звичками. Про таку тенденцію розповів експерт з питань енергетики Геннадій Рябцев.

Раніше повідомлялося, що в український парламент внесли законопроект про внесення змін до Закону «Про житлово-комунальні послуги». Очікується, що таким чином українська влада зможе завершити реформу в сфері житлово-комунального господарства до кінця поточного року.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу