Бізнес продовжує скаржитися на блокування податкових накладних

Поділитися:

Представники українського бізнесу все частіше скаржаться на те, що податківці перевищують повноваження. Такі висновки зроблено через постійне збільшення кількості скарг на дії фіскальних органів. У третьому кварталі поточного року їх кількість зросла майже вдвічі, це показовий факт. Більшість скарг демонструють зловживання дискреційними повноваженнями.

Одна з найчастіших дій перевіряючих – зупинення реєстрації податкових накладних. За словам и експертів, побільшало й платників податків, яких з реального сектору економіки перевели до категорії ризикових.

На думку заступника бізнес-омбудсмена України, податківці мають суб’єктивні критерії, упередженість та інші риси, які не повинні відбиватися на виконанні професійних обов’язків.

«Рада бізнес-омбудсмена спостерігає необґрунтоване застосування податківцями таких аргументів як низька середня заробітна плата, низька податкова віддача з податку на прибуток і ПДВ; або низька кількість працівників у штаті, недостатність виробничих потужностей, щоб займатися тим видом діяльності», – зазначає Ярослав Грегірчак.

Раніше повідомлялося про те, що на початку літа поточного року ВРУ запропонувала припинити податкові перевірки на деякий час.

Також ми писали про те, що у Податковій розповіли про нові причини для перевірки бізнесу. У Міністерстві економіки України запропонували оновити систему державного нагляду (контролю). На цей час положення законопроекту вже доступні до ознайомлення на офіційному сайті.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу