Бізнес готовий протестувати проти карантину

Поділитися:

Поки чиновники обговорюють введення карантину вихідного дня, представники малого та середнього бізнесу вже готуються до чергових протестів. Зокрема акції в 23-ти трьох містах обіцяють провести працівники ресторанної сфери. Про це повідомили у випуску новин “Першого Ділового” телеканалу.

А в Міністерстві культури ще напередодні заявили, що карантин вихідного дня знищить культурний бізнес і сотні тисяч людей в Україні можуть залишитися без роботи. Адже культура як галузь – генерує від 2 до 4% ВВП.

Слід зазначити, що раніше в МОЗ заявили, що карантин вихідного дня ввести доведеться найближчим часом. Однак це рішення може прийняти тільки уряд.

Нагадаємо, що в прес-службі Офісу президента заявили, що введення карантину «вихідного дня» на кілька тижнів допоможе поліпшити епідситуацію в країні і уникнути жорсткого локдауну.

Так, президент Зеленський вважає, що обмеження на кілька тижнів дозволять уникнути збільшення хворих і підготувати медустанови для лікування людей з COVID-19.

Раніше повідомлялося, що «тимчасовий режим карантину на вихідні, приблизно на кілька тижнів, може допомогти нам уникнути жорсткого локдауна. Таким чином ми уникнемо великого збільшення хворих і встигнемо підготувати необхідну кількість ліжок. Збільшення кількості ліжок, носіння масок і тимчасовий карантин вихідного дня дадуть хороший ефект. Наш сценарій розвитку епідемічної ситуації в холодну пору року буде далеко не найгіршим », – сказав Зеленський.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу