Більше 45 тис. гривень: у МОЗ розповіли, скільки коштує лікування одного хворого коронавірусом

Поділитися:

Про вартість лікування одного пацієнта в умовах стаціонару розповів міністр охорони здоров’я України Максим Степанов. З його слів, один пацієнт з важким перебігом коронавірусної інфекції вартує державі до 45 тисяч гривень. Така цифра була виведена на 7 жовтня, вона включає всі медикаменти та процедури, необхідні по протоколу лікування.

У цьому тарифі вже враховані й надбавки лікарям, медсестрам і санітарам, які беруть участь в лікуванні ковідних пацієнтів. В останні дні в Україні відзначаються антирекорди за кількістю нових пацієнтів. Зокрема, за останню добу було зафіксовано понад 4,7 тисяч нових пацієнтів по всій країні. У всіх коронавірус був підтверджений лабораторним шляхом.

Раніше повідомлялося про те, що Україна за станом на початок жовтня 2020 року витратила на боротьбу з коронавірусом близько 6 млрд гривень. Тільки за вересень було витрачено 1,4 млрд гривень.

Також ми писали про те, що близько половини всіх ліжок в лікарнях країни зайняті пацієнтами з коронавірусом. Кількість важких пацієнтів зростає з кожним днем.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу