Англійський суд відмовився розглядати справу Жеваго

Поділитися:

Високий суд Англії ухвалив рішення про відмову Фонду гарантування вкладів в апеляції у рамках справи банку «Фінанси та кредит» українського бізнесмена Костянтина Жеваго. Про це повідомила пресслужба Фонду.

Там зазначили, що не полишають планів судититися надалі в Україні. Мовляв, матеріали справи, які подавали на розгляд Високому Суду Англії, ляжуть в основу майбутніх позовів вже в українських судах.

У ФГВ зауважують, що така стратегія подальших дій розглядається через відмову надання дозволу на апеляцію в Англійському суді, винесену наприкінці вересня поточного року. Позов стосується стягнення шкоди, нанесеної фінустанові акціонером, а також пов’язаними з ним особами.

Як розповіли у Фонді гарантування вкладів, суд погодився з їхніми аргументами щодо наявності достатніх підстав для видачі наказу про арешт активів акціонера банку по всьому світу, проте суд дійшов висновку, що немає достатньої юрисдикції на розгляд відповідної справи. Фонд оскаржував саме це рішення.

Відомо, що після цього рішення суду у Жеваго заявили, що Фонд мусить компенсувати витрати на судовий процес в 4,5 млн фунтів, що у перерахунку – 150 мільйонів гривень. Його адвокати наголошують на безпідставності претензій до бізнесмена.

Раніше ми повідомляли, що ексвласник банку «Фінанси та Кредит» Костянтин Жеваго в даний час проживає в Дубаї. Про це повідомили юристи бізнесмена в ході розгляду Високим судом Англії та Уельсу його спору з Фондом гарантування вкладів фізичних осіб.

Також ми писали, що акцептовані вимоги кредиторів збанкрутілого банку «Фінанси та кредит» досягли позначки в 30 млрд грн. Такі дані оприлюднили у Фонді гарантування вкладів фізосіб.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу