Рада хоче заборонити чиновникам тримати гроші у валюті

Поділитися:

Парламентарії мають намір заборонити чиновникам, а також членам їх родин відкривати валютні рахунки в банках — як в українських, так і в закордонних. Вся справа в тому, що багато чиновників не показують доходів і живуть за рахунок того, що їх «годують» тещі, дружини, діти та літні батьки.

Не так давно з’явився законопроект під назвою “Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення (щодо відповідальності за порушення заборони відкриття рахунків в банках в іноземній валюті)” (№ 3940). Його внесли на розгляд до Верховної Ради.

Автори цього законопроекту хочуть заборонити чиновникам мати рахунки у валюті, а якщо порушення виявлено — штрафувати їх на суму від 170 до 255 тис. гривень. Якщо чиновник попадеться на порушенні повторно — штраф буде більшим: від 255 до 340 тис. грн. Також разом з грошовим покаранням в комплекті буде йти й адміністративне — заборона на право обіймати певні посади протягом року.

Раніше повідомлялося про те, що українці беруть кредити та витрачають свої заощадження через карантин. Витрати збільшилися, а доходи ні, тому багато родин змушені були почати витрачати те, що відкладалося на відпочинок, придбання дорогої техніки або інше.

Також ми писали про те, що ціна на золото побила попередній рекорд. Експерти звинувачують в цьому пандемію коронавірусу.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу