50% іграшок в Україні порушують санітарні норми

Поділитися:

Держпродспоживслужба провела моніторинг ринку, згідно з яким в Україні постійно і масово порушуються вимоги до якості і безпеки дитячих іграшок. За словами фахівців, масштаби проблеми настільки великі, що держава не в змозі їх контролювати, а батьки не завжди знають ознаки якісних і безпечних товарів.

Педіатри і алергологи заявляють, що близько половини іграшок, які продаються в Україні, реалізуються з порушенням норм законодавства, а третина іграшок може так чи інакше шкодити здоров’ю дітей.

«Коли на прийомі ми бачимо скарги на кашель, нежить, утруднення дихання, якісь незрозумілі раптові висипання, не пов’язані з тваринами і новими продуктами в харчуванні, то ми завжди запитуємо про іграшки» – кажуть медики.

Фахівці радять пам’ятати, що оригінальні іграшки продаються в запаяних пакуваннях. У картонних – лише підробки. А найчастіше порушення на ринку іграшок України – часткова відсутність маркування товару.

Слід зазначити, що маркування якісного виробу повинно легко читатися, а не змиватися. Повинно бути прописано назву іграшки, вид, адреса виробника або імпортера, артикул, номер партії, дата виготовлення, при необхідності – вікові обмеження, попередження по експлуатації. Вся ця інформація обов’язково повинна бути написана українською мовою.

Нагадаємо, що сучасні діти знайомі з технологіями, які їх батькам навіть не снилися. Малюки користуються іграшками, про які їх мами і тата могли тільки мріяти. Про те, наскільки корисні і безпечні роботизовані моделі для малюків, розповідають експерти інтернет-магазину «Будинок iграшок».

Раніше повідомлялося, що близько 600 тис. Курей загинуло на ТДВ «Кременчуцька птахофабрика» (Полтавська обл.) Попередньо через знеструмлення і зупинки вентиляційної системи.

В ОДА зазначили, що працівники Держпродспоживслужби відібрали зразки проб загиблої птиці для визначення причин її загибелі.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу