30% покупців готові вкладати гроші в первинний ринок житла

Поділитися:

У вересні змінилися показники на ринку продажу нерухомості. Зокрема, за один об’єкт «вторинки» в Києві могли одночасно боротися два покупці. Ситуація змінилася — покупці нерухомості в столиці стали побоюватися недобудов, а значить, підшукувати собі житло на так званому вторинному ринку.

Всього третина покупців все ще розглядають для себе можливість придбання квартири або іншого приміщення на етапі будівництва. Частина з них ризикують і вкладають в недобудову, але серед таких покупців дуже малий відсоток тих, для кого таке житло стає єдиним. Найчастіше квартири й офіси таким чином купують для подальшої здачі в оренду. Переважно це 2- та 3-кімнатні квартири, а якщо говорити про класи житла, то це економ або комфорт.

Попит мають квартири вартістю від 40 до 60 тисяч доларів, а серед столичних районів популярними є ті, де найближчим часом з’являться станції метрополітену. Трохи дешевше квартири на масивах Троєщина та Борщагівка — там, де метро немає і поки що не передбачається.

Якщо говорити про вік будинків, то на цей момент в столиці обирають більше квартир у відносно нових висотках. Одним з важливих критеріїв при пошуку вважається наявність лічильників на воду, опалення.

Раніше повідомлялося про те, як можна вберегти нерухомість від рейдерів. Свої поради розповіли в Міністерстві юстиції.

Також ми писали про ситуацію на ринку офісної нерухомості в Києві. В останні місяці ціни пішли вниз — це вплив пандемії, карантину та змін, які відбулися у свідомості численних бізнесменів. В цей час багато з них знижують кількість офісних площ, відмовляються від філій компаній в інших містах, переводять частину співробітників на віддалений режим роботи. Карантин показав, що всі ці дії ведуть до економії бюджету компаній.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу