200 тисяч домогосподарств залишилися без субсидій

Поділитися:

В Україні майже 200 тисяч українських сімей залишились без субсидії на яку претендували. Згідно з інформацією, вони не пройшли верифікацію, яку проводили органи соцзахисту.

Проте, ця відмова не закриває таким людям шлях до отримання допомоги від держави. Заступник міністра соціальної зазначив, що сім’я, яка ще вчора не мала права на отримання субсидії, сьогодні вже може на неї претендувати.

«‎Близько 200 тисяч домогосподарств з 2,5 мільйона, які перевірялися цього року, не пройшли верифікацію. Але це не означає, що вони втратили право на субсидію, адже ситуація може змінюватися. Наприклад, може зменшитися сума заощаджень на депозитному рахунку або непрацююча раніше людина працевлаштувалася»‎, — зазначив чиновник.

Раніше колишній міністр соціальної політики Павло Розенко розповів, що найчастіше відмовляють у житловій субсидії через прописки в квартирі осіб, які там фактично не живуть. Мається на увазі те, що під час обрахунку до загального доходу домогосподарства зараховується прибуток усіх прописаних, і в підсумку обсяг доходу перевищує норму з права на субсидію.

Також у Міністерстві соціальної політики повідомили, що станом на жовтень більше 2,5 мільйона українців оформили житлові субсидії. Тоді як у попередній опалювальний сезон житловими субсидіями користувалися близько 3 мільйонів.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу