2 тисячі карет «швидкої» в Україні вимагають заміни

Поділитися:

У Міністерстві охорони здоров’я заговорили про заміну автомобілів швидкої допомоги. Так, у відомстві заявляють, що майже 2 тисячі карет “швидкої” від’їздили понад 10 років або взагалі виведені з експлуатації.

У МОЗ впевнені, що потрібно оновити автопарк швидкої допомоги, машини якої виїжджають на всі виклики.

“В Україні є 1800 автомобілів, які старше 10 років або взагалі виведені з експлуатації, однак на балансі “швидкої “. В цьому році ми плануємо закупити до 400 нових автомобілів для швидкої допомоги. Протягом наступних двох років куплять ще 1400 машин”, – заявили у відомстві.

Нагадаємо, що Міністерство охорони здоров’я України внесло Київ до переліку міст так званої «зеленої зони» в контексті заходів щодо посилення карантину. Такий розподіл було зроблено за підсумком поділу регіонів по карантинним зонам, повідомляє прес-служба відомства.

Відзначимо, що до такого кроку в МОЗ прийшли, попри те, що щодня Київ знаходиться в трійці лідерів за кількістю хворих громадян на коронавірус.

Раніше повідомлялося, що в Міністерстві охорони здоров’я України анонсували швидке проведення реформи, яка передбачає кодування ліків з метою запобігання фальсифікації медикаментів. Про це повідомляє прес-служба відомства.

Відзначимо, що мова йде про спеціальну маркування лікарських засобів, яка могла б допомогти ідентифікувати українцям легальні ліки і засоби чорного ринку.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу