13 областей в Україні не готові послабити карантин

Поділитися:

За даними Міністерства охорони здоров’я України, вимогам ослаблення карантину станом на 30 червня не відповідають 13 регіонів.

Так, на Волині та Закарпатті, в Івано-Франківській, Львівській, Рівненській, Харківській, Хмельницькій та Чернівецькій областях спостерігаються незадовільні показники зафіксованих випадків COVID-19 на 100 тис. Населення.

Крім цього, в Донецькій, Луганській і Чернігівській областях проведено недостатньо лабораторних тестів на COVID-19. А на Волині та Закарпатті перевищені граничні значення завантаженості лікарень.

Нагадаємо, що китайська фармацевтична компанія CanSino Biologics отримала схвалення на початок випробування своєї вакцини від коронавируса на військових. Центральна військова комісія Китаю схвалила застосування експериментальної вакцини 25 червня терміном на один рік.

Раніше повідомлялося, що японська фармацевтична компанія AnGes Inc. початку у вівторок в лікарні при Університеті міста Осака перші в Японії клінічні випробування на людях вакцини від нового коронавируса. Про це повідомило громадське телебачення NHK.

Очікується, що на першому етапі в дослідженні візьмуть участь від 20 до 30 добровольців з числа медперсоналу лікарні. Деяким з них лікарі мають намір вводити вакцину в досить великому обсязі, щоб виявити необхідне дозування. У разі підтвердження ефективності та відсутності побічних ефектів до осені до досліджень передбачається залучити до 400 добровольців з числа пацієнтів госпіталю.

 

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу