Зустріч Зеленського і Меркель тривала чотири години: про що говорили

Поділитися:

Зустріч двох лідерів держави — Володимира Зеленського та Ангели Меркель — проходила у форматі вечері. Про це пресслужба Офісу Президента повідомила на офіційній сторінці в соцмережі Facebook в ніч на 13 липня.

Бесіда між Зеленським і Меркель була складною і довгою. За офіційною інформацією, вечеря тривала близько чотирьох годин. Під час неї обговорювали багато різних питань. Тим часом подробиць на сайті ОП не розголошували, тільки лише анонсували, що президент сам озвучить всі головні теми у своєму виступі на Всеукраїнському форумі «Україна 30», який стартував 13 липня.

Тим часом видання Deutche Welle говорить про те, що Ангела Меркель висловила відразу кілька важливих для України тез. По-перше, для Німеччини важливо, щоб Україна зберегла свій статус транзитера газу. По-друге, Німеччина надасть нашій країні 1,5 млн доз вакцини проти коронавірусу. По-третє, Німеччина підтримувала реформи в Україні й буде це робити й далі.

Раніше повідомлялося, що Зеленський на зустрічі з Меркель назвав «Північний потік — 2» загрозою всьому регіону. При цьому Ангела Меркель запевнила, що запуск скандально відомого газопроводу не завадить добрим відносинам між Німеччиною й Україною.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу