Зеленський прилетів до Брюсселя на саміт

Поділитися:

Володимир Зеленський, президент України, прибув до столиці Бельгії, щоб взяти участь в 22 саміті “Україна – Європейський Союз. Відомо, що з початку пандемії коронавірусу, це буде перше двостороннє засідання, яке буде проходити не через інтернет.

Українську делегацію на саміті очолив Гарант Конституції, Володимир Зеленський. Представництво ЄС очолив президент Європейської ради Шарль Мішель.

“Лідери обговорять пріоритетні питання відносин України та Євросоюзу, зокрема, подальші кроки щодо імплементації Угоди про асоціацію, поглиблення секторальної інтеграції між Україною та ЄС, співпрацю в контексті подолання наслідків пандемії COVID-19 і подальшу підтримку з боку ЄС процесу реформ в Україні”, – сказано в повідомленні прес-служби ЄС.

Сторони також підпишуть ряд фінансових угод між Україною і ЄС в рамках Європейського інструменту сусідства. А також обговорять ситуацію на Донбасі і шляхи посилення координації взаємодопомоги України і ЄС з метою деокупацію Криму, захисту прав кримчан.

Слід зазначити, що о 17:00 відбудеться півгодинна зустріч глав делегацій. Після переговорів Зеленський і Мішель планують дати прес-конференцію.

Нагадаємо, що очікування і пріоритети саміту, який проходить сьогодні, 6 жовтня, в Брюсселі обговорили між собою співголови Парламентського комітету асоціації між Україною та ЄС.

Так, дипломати вважають, що саміт повинен принести важливі результати і міцно закріпити зусилля України щодо впровадження реформ на шляху до подальшої європейської інтеграції.

Раніше повідомлялося, що 22-й саміт Україна – ЄС відбудеться в Брюсселі 6 жовтня. Євросоюз на ньому представлять голова Європейської комісії Урсула фон дер Ляйен і глава Європейської Ради Шарль Мішель, а Україну – президент Володимир Зеленський. Також відомо, що на саміт запрошений Жозеп Боррель, Верховний представник ЄС з питань закордонних справ і політики безпеки.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу