Зарплати чиновників стануть більше, ніж 47 тис. гривень

Поділитися:

У Верховній Раді України прокоментували рішення Конституційного суду України щодо скасування обмежувального ліміту на зарплати чиновників. У парламенті назвали це “святом”, як повідомив голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики.

“У вищих державних чиновників, суддів, банкірів та інших посадових осіб з зарплатою понад 47230 грн сьогодні свято!”, – написав він на своїй сторінці в Facebook.

Важливо сказати, що відповідне рішення щодо скасування обмежень, які раніше забороняли отримувати чиновникам зарплати вище, ніж 10 мінімальних зарплат, скасовано. Таку постанову КСУ прийняв у п’ятницю, 28 серпня.

Під час карантину уряд вирішив різко обмежити привілеї чиновників отримувати зарплату понад 47 тисяч гривень. Тоді прем’єр України офіційно закликав своїх колег “затягнути паски”, зважаючи на кризу в державі.

Нагадаємо, що з відповідним зверненням до органу звернулися самі судді, які за підсумками розглядів успішно відстояли своє право на високі зарплати.

Як прокоментував представник президента в КСУ, з точки зору закону такі обмеження дійсно були незаконними.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу