ЄС спостерігатиме за фальшивками і піратством в Україні

Поділитися:

Європейська комісія внесла нашу країну до наглядового списку за піратської та підробленою продукцією. Цей список містить сайти в інтернеті та фізичні ринки поза Євросоюзом, які беруть участь у фальсифікаціях і піратстві, сприяють їм або користуються ними.

Список спостереження складається з чотирьох напрямків: веб-сайти, які пропонують захищений авторським правом зміст, платформи електронних продажів, інтернет-аптеки та фізичні ринки.

Україна відзначається в контексті сайту Rezka.ag, який здійснює незаконну трансляцію 22500 фільмів, 5500 серіалів, а також мультфільмів і аніме. Тільки в червні 2020 року сайт відвідало 46,13 млн користувачів, з них 53,27 відсотка – з України.

Також Україна згадується в контексті сайту Bookfi.net. Це онлайн-бібліотека, яка надає доступ до понад 2,2 мільйона несанкціонованих копій книг. За висновком Єврокомісії, сайт адмініструють з Російської Федерації або з України.

До списку Єврокомісії також потрапили українські торгові онлайн-майданчики Prom.ua та Bigl.ua. Вони продають безліч контрафактних товарів за такими товарними категоріями: автомобільні і моторні запасні деталі, одяг, взуття та аксесуари, техніка і електроніка, матеріали для ремонту, краси і здоров’я, спорту, товари для дозвілля та книги.

Нагадаємо, Єврокомісія планує посилити торгівлю з Україною.

Також раніше ми написали про те, що торгівля між Україною та Європейським союзом може зупинитися, якщо Кабінет міністрів України підтримає ініціативу Міністерства охорони здоров’я про передачу йому функцій Санітарно-епідеміологічної служби (СЕС).

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу