Японія прийняла рекордний військовий бюджет

Поділитися:

Понад 51,5 мільярдів доларів на оборону – рекордний бюджет прийняла Японія. Про це заявили у випуску новин “Першого Ділового” телеканалу.

Відомо, що нинішні цифри на пів відсотка більше, ніж у нинішньому фінансовому році.

При цьому, понад дві третини суми – 323 з половиною мільярди доларів – підуть на розробку ракет великої дальності до дев’ятисот кілометрів. Ще 16,5 мільярда Токіо виділить на будівництво двох військово-морських кораблів Егіс. Ще пів мільярда підуть на розробку винищувача нового покоління, який повинен прийти на зміну нинішньому Ф-2.

Нарешті, понад мільярд доларів Японія витратить на освоєння космічного простору. Йдеться про дослідження непізнаних об’єктів через оптичні телескопи і угруповання супутників для виявлення гіперзвукової зброї. Така розробляється Росією і Китаєм – і здатна літати нижче і швидше звичних балістичних ракет.

Ще майже 30-ти мільярдів доларів Японія витратить на створення Сил самооборони в кіберпросторі. Серед інших статей витрат – системи знищення повітряних загроз, в тому числі – безпілотників і лазерної зброї.

Нагадаємо, що Японська фармацевтична компанія AnGes Inc. початку у вівторок в лікарні при Університеті міста Осака перші в Японії клінічні випробування на людях вакцини від нового коронавірусу. Про це повідомило громадське телебачення NHK.

Раніше повідомлялося, що закінчиться перший квартал 2021 року – і державний бюджет на наступний рік може бути переглянутий. Про це в середу, 23 грудня, заявив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час засідання Кабінету міністрів.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу