Влада анонсувала в Україні створення центру з протидії дезінформації

Поділитися:

Про створення Центру протидії дезінформації, який стане міжнародним хабом протидії дезінформації і пропаганди в усьому світі заявив президент України Володимир Зеленський під час виступу на Всеукраїнському форумі «Україна 30. Культура, медіа, туризм».

«Не менш небезпечним є те, що нашу країну атакують не тільки ззовні, але і зсередини. Коли «великі патріоти» брешуть громадянам про Нові Санжари, про те, що захисникам на фронті заборонено стріляти, про тарілки з борщем або коли називають вакцину словом, яке насправді характеризує суть їх вчинків. Адже в гонитві за власною популярністю вони готові поставити під удар безпеку, життя та здоров’я українців. Інформаційна війна – це не тільки дезінформація, не тільки брехня. Це штучно створені лідери думок, яким з Іспанії краще видно, як жити в Україні. Це засоби масової дезінформації, які прикриваються свободою слова і роблять диверсії за інструкціями агресора », – сказав глава держави.

Нагадаємо, що рішення влади України в позасудовому порядку закрити опозиційні ЗМІ є неприпустимим, оскільки суперечить фундаментальним принципам, на яких засновані сучасні демократичні держави. Про це в коментарі Капіталу заявив депутат Європейського парламенту від ФРН Гельмут Шольц.

Раніше повідомлялося, що провідні європейські політики, міжнародні та українські експерти і світові ЗМІ, такі, як Reuters, Associated Press, Washimgton Post, розкритикували указ Зеленського про припинення роботи телеканалів «112 Україна», NewsOne і Zik.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу