Великобританія заявила про втручання Москви в її внутрішню політику

Поділитися:

Британський парламент опублікував доповідь Комітету з розвідки і безпеки, в якому російська влада звинувачується у втручанні в британську політику.

Лондонські чиновники вважають, що Кремль веде різноманітну розвідувальну і підривну діяльність проти Великобританії, представляють собою істотну загрозу безпеці Сполученого Королівства. Зокрема, Росія втручалася в передвиборчий процес перед референдумом в Шотландії в 2014 році.

Публікація доповіді очікувалася давно, адже він був закінчений ще півтора роки тому попереднім складом ISC. З тих пір в Британії за підсумками позачергових виборів був сформований новий парламент. Однак оприлюднили цей документ тільки зараз – за день до того, як депутати розійдуться на канікули, – і ця затримка теж стала предметом політичної полеміки.

Нагадаємо, що Уряд Великобританії прийняв рішення про зняття частини санкцій з Росії. Це може статися після закінчення перехідного періоду після Brexit.
Про це сказано в заяві, яку оприлюднив Департамент міжнародної торгівлі.

Раніше повідомлялося, що у Федеральній службі з військово-технічного співробітництва заявили, що Росія збереже обсяг збройового експорту на рівні $ 15 млрд на рік, не дивлячись на коронавірус і західні санкції.

 

Читайте також
22 Травня 2024 року - 10:41
У Комітеті з питань економічного розвитку під керівництвом Голови Комітету...
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила