В Україні введуть податок на смартфони і ноутбуки

Поділитися:

Вже в 2020 році в Україні можуть підняти на 5 відсотків ціни на смартфони, планшети, ноутбуки та іншу техніку. Також подорожчає офісний папір.

У разі прийняття закону про управління правами правовласника, в країні буде діяти податок на приватне копіювання. Таким чином правовласникам будуть відшкодовані збитки від піратства.

На думку чиновників, автори контенту страждають від того, що власник гаджета безкоштовно закачує і використовує музику, фільми, електронні книги.

Щоб цьому запобігти що пропонується включити в ціну товару збір за приватне копіювання, яке потім буде відраховуватися власникам контенту.

Також буде введено збір за покупку офісного паперу. Це пояснюється тим, що людина може зробити копію книги, що також завдасть матеріальної шкоди автору.

Нагадаємо, що в Україні виріс податок на продаж старих автомобілів, які раніше були дуже популярні. Зараз же, -через змін в законодавстві, продати старий автомобіль буде коштувати дорожче.

Як повідомлялося раніше, в різних областях України відрізняється сума податок на нерухомість, однак не можна його розраховувати виходячи з метражу житла.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу