В МЗС позитивно висловилися про подвійне громадянство

Поділитися:

У Міністерстві закордонних справ України розповіли плани щодо впровадження на полях України так званого подвійного громадянства. Про це повідомив міністр профільного відомства для українських ЗМІ.

Вказується, що на цей час міністерство активно взаємодіє з Верховною Радою України щодо цього питання.

“Ми працюємо з парламентом для того, щоб це закон був прийнятий. Я вважаю, що це відповідає інтересам України й ця норма давно назріла“, – сказав міністр.

Сам чиновник заявив, що підтримує впровадження подвійного громадянства в Україні, проте виключає в цьому питанні надання громадянства Російської Федерації.

Важливо сказати, що мова йде про законопроект № 2590. Документ пропонує збільшити коло тих осіб, які можуть отримати громадянство за територіальним походженням.

Раніше від партії «Слуга народу» надійшла пропозиція для народних депутатів України зробити законним подвійне громадянство для жителів тимчасово окупованих територій Донбасу.

Також нещодавно парламентарії хотіли спростити отримання подвійного громадянства для IT-шників. Президент України вважає, що прийняття такого закону допоможе їм легально працювати та поєднувати свою діяльність і на території держави.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу